Expoziția „Pagini din istoria Bucureștiului”
Conceptul a constat în adunarea într-o singură incintă (Sala „Constantin Brâncuși” din cadrul Palatului Parlamentului) a 4 expoziții itinerante organizate de către A.M.P.T. pe parcursul anului 2016, după cum urmează:
Expoziția „Statui bucureștene în perioada Regalității” (26 panouri imprimate pe suport rigid) dedicată aniversării celor 150 de ani de la intrarea Regelui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatul României. Expoziția cuprinde imagini ale monumentelor de for public ridicate în timpul domniei Regelui Carol I, Regelui Ferdinand, Regelui Carol al II-lea și Regelui Mihai.
Expoziția „Bucureștii – Marele Război și Unirea cea Mare” (70 panouri imprimate pe suport rigid) dedicată aniversării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, precum și Zilei Naționale a României. Expoziția conține imagini de front din Primul Război Mondial (foto de arhivă – Neajlov, Turtucaia, Coșna, Jiu, Mărăști, Mărășești etc.) și portrete de eroi și personalități care s-au remarcat în timpul Primului Război Mondial.
Expoziția de fotografie „Prin Bucureștiul Meu” ( fotografii artistice realizate de Dana Ștefănescu cu cele mai inedite colțuri din București). Dana Ștefănescu își propune prin acest proiect să aducă în sufletele oamenilor amintiri din diverse perioade ale vieții lor. Cu fiecare fotografie postată pe rețelele ei sociale, oamenii își amintesc de copilărie, de perioada armatei sau de studenție, spun povești despre Bucureștiul interbelic și completează cu informații despre locurile respective.
Expoziția „București… Filmăm!” (10 ecrane plasmă de dimensiuni 110 x 85 cm). Ecranele au funcționat în mod independent, dar corelat conform conceptului scenografic și regizoral al artistului arhitect Gheorghe Bălășoiu. Ideea care a stat la baza acestui proiect a constat în prezentarea Bucureștiului așa cum este el perceput de către artiștii bucureșteni, în cadrul unui eveniment menit să reliefeze potențialul turistic al orașului, prin intermediul artei vizuale (filmul).